Referat: Kinna IBK - IBK Lockerud Mariestad F02

Tufft motstånd idag hemma i Ängshallen. F01/03 är svårbesegrade på hemmaplan, men idag fick de se sig besegrade av serieledande Lockerud F02.

Målvakt: Ella
Backar: Stina, Märta, Linette, Elin O
Centrar: Emma, Frida, Petronella
Anfallare: Malva, Ellen, Maria, Elin A, Elin D, Elsa

Lockerud var det bättre laget idag - de är boll- och passningsskickliga och försvararna läser spelet bra. De hade en otrolig förmåga att lyckas bryta och ta bollen för tjejerna i Kinna!
Kinna var inte ofarliga i anfallsspelet, men Lockerud hade idag en mycket bra målvakt. Kinna IBK gjorde således inga mål idag. Emmas skott i stolpen var det närmaste.
Ella var också duktig i mål idag och kunde se till att siffrorna hölls nere till 3 mål för Lockerud. Lockerud vann alltså med 3-0.

Period 1
Lockerud gjorde ett mål i första perioden på ett frislag. Skytten lyckades hitta ett hål i Kinnas mur. Kinna hade flera frislag i första perioden och i matchen, men det blev lite stressigt och slarvigt. De lägena borde tjejerna kunna förvalta bättre. Ellen hade ett härligt läge där hon efter pass av Elin O så när kunde trycka in bollen i mål på volley.

Period 2
Kinna IBK hade några mycket bra minuter i mitten av andra perioden där tjejerna tryckte på ordentligt och publiken bara väntade på det första målet från Kinna sida. Men som sagt, Lockerud har en bra målvakt och hon fick göra några svettiga räddningar. Malva hade bra fart under fötterna idag och kunde så när vinkla in skottet i nionde minuten. Lite senare serverade Elin O Frida ett skottläge som målvakten fick göra en kanonräddning på. Kinna fortsatte trycka på och Elin A var nära att lobba över målvakten som fick sträcka ut ordentligt. Elin A fick också iväg ett bra backhandskott och Stina provade skottlyckan. Bollen ville inte in!
Efter Kinnas anstormning kunde Lockerud få tag i boll och under några sekunder göra både 2 och 3-0. Tungt för Kinna som hade en sådan bra period.

Period 3
I tredje perioden blev det mållöst. Emma var närmast med sitt stolpskott i sista minuten efter en mycket bra pass av Elin D. Kinna hade annars chansen att reducera då de spelade poweplay i fyra minuter. Det blev flera avslut men inga direkt farliga skott och Lockerud kunde arbeta hårt och döda utvisningsminuterna.

Kinna kämpade som alltid och i lilla Ängshallen blir det trångt och mycket närkamper. Linette gjorde en bra match idag då hon är först på boll, läser spelet bra, håller i boll och kan hitta sina medspelare med bra passningar. Ella gjorde också en mycket bra match - några härliga räddningar!